2018 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

„Pilietinis“ cirkas prie Seimo

 Šiandien, kovo 15 dieną, prie Seimo vyko Tapino kviestas mitingas - kaltinimas. Be abejo, pats kvietimas labai emocionalus, net patosiškas su pretenzija į masinį piliečių pasipiktinimą ir ... užuominas į naujus Seimo rinkimus. Tiksliau čia ir yra tikroji esmė. Kai kam pabodo laukti 2020 spalio mėnesio.

Manau bet kuris žmogus, kuris daugiau žino apie politines technologijas ir domisi kaip daroma politika, supranta, jog niekada niekas nevyksta iš oro. Dar labiau, per kelias dienas su masiniu žiniasklaidos, pop žvaigdžių ir nuomonių formuotojų palaikymu. Na ir, žmogumi susirūpinusia opozicija.

Ir kur jai nesirūpinti, nes gi planuotus ES pinigus, kurie dar visai smagiu srautuku teka iš minėtosios institucijos fondų, įsisavina ne tie kam reikia. Liūdesys.

Todėl renginys gausus konservatorių, socdemų, liberalų partijų narių aktyvistų. Ne vieną pažinau iš nuotraukų, nes puikiai įsimenu veidus. Aišku, yra ir šiaip pasipiktinusio ir norinčio maištauti plebso. Kas yra absoliučiai normalu. Tačiau visada masė būna panaudojamas kaip svertas mažumos (partijų) vidinėms kovoms. Tuo labiau kai minia palinksminama koncertais ant scenos už neaišku kokius pinigus. O kas paklaus? Miniai neįdomu o pozicija - Gandriukai - atrodo kaip prispausti viščiukai ir bijo spaudimo. Dreba, graudenasi ir pataikauja tiems, kurie juos nuversti nori. Graudus vaizdelis.

Liūdna, nes dauguma už juos balsavo ne dėl to, jog jų yra nuostabi programa. Ar jie patys kažkuo ypatingi. Ne. Dauguma už juos balsavo, nes nenorėjo matyti liberalsocialkonservatorių valdžioje. Jog jie būtų perlaužti. Tačiau to nematyti. Todėl Ramūno vietoje nebūčiau toks užtikrintas savo padėtimi.

Liaudis gan nuvilta, opozicija alkana, babkių naujiems rinkimams nėra (skolos dar iš 2016 metų rinkimų velkasi), na o žiniasklaida bus palanki/nupirkta naujų Seimo rūmų šeimininkų.

Tad ši visa istorija yra puiki pamoka kaip vykdomi parlamentiniai perversmai. Kaip manipuliuojama mase (labai tą primityviai - lozungais - rodė Paluckas ir Gentvilas), idant pasiekti reikiamą rezultatą. Kaip vaikšto juodi pinigai tokiems renginiams.

Tik įdomi tokia perversmo skuba. Taip, ES ir kitokie pinigai, valdžios ir sotesnio gyvenimo poreikis, bet nuojauta kužda, jog yra ir dar kažkas ko mes nežinom.

Na o žmonėms kurie tiki, jog naujas Seimas, kad ir kokia ten partija dominuos, kažką pakeis yra naivios manipuliacijos aukos. Tiesiog pažiūrėkime ką tokiu atveju savo teorija, o ji geležinė, kaip visada.
Beje, įdomu tai, jog šiandien, po vakarykščių mano kritiškų pastabų šio mitingo atžvilgiu, susilaukiau puolimo. Mano Facebook yra masiškai paskųstas kaip netikros asmenybės, tad laikinai išjungtas.
Dar vienas demokratijos mito įrodymas:)

Linkėjimai pažangiai mąstantiems ir visiems tiems, kurie stebėjo šį politinį cirką su kreiva šypsena veide:)

2 komentarai:

  1. Jūs teisus.Dar reikia pridurti, kad Paliesti žiniasklaidos interesai (nebėr pinigų iš alkoholio reklamos), todėl toks šaršalas. Žiniasklaida galinga jėga, o valstiečiai visai nemoka su ja draugauti. Taigi gali ir neatsilaikyti. O dėl būsimo seimo viskas aišku. jau latviai darė priešlaikinius rinkimus. Tik pinigus iššvaistė, o viskas liko kaip anksčiau. Vienas kitas žmogus pasikeis ir tiek.

    AtsakytiPanaikinti